Beets Me

The name for this dish came from my ex-husband, because after I made it a few times I asked him what we should call it and he said "beats me." The unintentional pun stuck and has been my name for this dish ever since.

Ingredients
4 large beets
olive oil
salt and pepper
1 cup uncooked but soaked chickpeas
3 cloves garlic, minced
1/4 c fresh lemon juice
3 onions, peeled and chopped
pita bread
greek yogurt

Directions
1. Remove the beet greens, wash the beets, and boil – then simmer – them until they are tender when pierced. This step can take 40 minutes for big beets. Then drain, peel and dice the beets and set them aside.
2. Cook the chickpeas and when they're tender and the water has almost boiled off, add the garlic, lemon juice, salt, pepper and olive oil.
3. Caramelize the onions, then stir them into the chickpea mixture.
4. Preheat the oven to 350 degrees F, toss the pita in some olive oil, and crisp it on a baking sheet until it is golden brown.
5. Add the beets to the onion and chickpea mixture, drain off any excess liquid, and serve the whole thing with greek yogurt, using the pita bread for dipping.

Le nom de ce plat est venu de mon ex-mari, parce que, après l'avoir fait quelques fois, je lui ai demandé ce que nous devrions l'appeler et il a dit "bat moi". (Et en anglais c’est un jeu de mots.) Le jeu de mots involontaire est resté et a toujours été mon nom pour ce plat depuis.

Ingrédients
4 grosses betteraves
Huile d'olive
Sel et poivre
200 g pois chiches non cuits mais trempés
3 gousses d'ail émincées
60 ml jus de citron frais
3 oignons, pelés et hachés
Pain pita
Yaourt grec

Préparation
1. Enlevez les feuilles de betterave, lavez les betteraves et faites bouillir - puis mijotez - jusqu'à ce qu'elles soient tendres lorsqu'elles sont percées. Cette étape peut prendre 40 minutes pour les grosses betteraves. Puis égouttez, épluchez et coupez les betteraves en dés et mettez-les de côté.
2. Cuire les pois chiches et quand ils sont tendres et que l'eau a presque bouilli, ajouter l'ail, le jus de citron, le sel, le poivre et l'huile d'olive.
3. Caraméliser les oignons, puis les incorporer dans le mélange de pois chiches.
4. Préchauffez le four à 175 degrés C, jetez la pita dans un peu d'huile d'olive et faites-la croquer sur une plaque allant au four jusqu'à ce qu'elle soit dorée.
5. Ajouter les betteraves au mélange d'oignons et de pois chiches, égoutter tout excès de liquide et servir le tout avec du yogourt grec, en utilisant le pain pita pour tremper.

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