Tagine
This recipe is very flexible - you can use pretty much whatever types of vegetables you like. The version written here includes the basics that I always have in my tagines but you can also add zucchini, eggplant, bell pepper, cauliflower, green beans, carrots, etc.
Ingredients
1 sweet potato or small butternut squash, peeled and chopped
1 onion, chopped
1-2 tomatoes, chopped
1-1.5 c cooked chickpeas
4 garlic cloves, minced
1 tsp coriander
1 tsp cumin
1 tsp cinnamon
1 tbsp harissa paste
2 tbsp honey or agave
about half a cup of dried apricots or prunes, chopped
salt and pepper, to taste
couscous or rice, cooked
Directions
1) Preheat the oven to 375 degrees F.
2) Mix everything together with some oil and fry until the onions are translucent.
3) Cover the tagine and transfer it to the oven. Cook it for about half an hour, then stir in about a cup of cold water, cover it again, and put it back in the oven for another 15 minutes.
4) Serve the tagine with couscous or rice.
Cette recette est très flexible - vous pouvez utiliser à peu près tous les types de légumes que vous aimez. La version écrite ici inclut les bases que j'ai toujours dans mes tagines mais vous pouvez également ajouter la courgette, l'aubergine, le poivron, le chou-fleur, les haricots verts, les carottes, etc.
Ingrédients
1 patate douce ou petite courge musquée, pelée et hachée
1 oignon, haché
1-2 tomates, hachées
200 g de pois chiches cuits
4 gousses d'ail émincées
2 g de coriandre
2 g de cumin
2 g de cannelle
20 g de pâte d'harissa
40 g de miel ou d'agave environ
70 g d'abricots secs ou de pruneaux, hachés
sel et poivre au goût
couscous ou riz, cuit
Préparation
1) Préchauffer le four à 190 degrés C.
2) Mélanger le tout avec un peu d'huile et faire frire jusqu'à ce que les oignons soient translucides.
3) Couvrez le tagine et transférez-le dans le four. Faites-le cuire environ une demi-heure, puis remuez environ une tasse d'eau froide, couvrez-le à nouveau et remettez-le au four pendant 15 minutes de plus.
4) Servir le tagine avec du couscous ou du riz.
Comments
Post a Comment