Lentil Soup / Soupe de Lentille



I wasn't feeling well today so I wasn't up to cooking anything. Luckily for me I had some frozen soup on hand to get me through my illness! Here's the recipe - it comes from the Joy of Cooking cookbook:

Ingredients
olive oil
3 carrots
celery
1 onion
3 cloves of garlic
2 cups of dried lentils
5-6 tomatoes
1 tsp dried thyme
8 c water
1 bunch of swiss chard, kale or spinach
balsamic vinegar, salt, and black pepper (to taste)

Directions
1. Peel and dice the carrots, and dice the celery, onion, tomatoes and garlic.
2. Saute the carrots, celery, onion and garlic in the olive oil, in a pot.
3. Stir in the lentils, tomatoes, and thyme.
4. Add the water and bring the soup to a boil.
5. Cover the pot and reduce the heat to a simmer until the lentils are tender. This should take 30-45 minutes.
6. Chop the greens and stir them into the soup along with the balsamic vinegar, salt, and black pepper.
7. Continue to cook the soup until the greens are tender and brightly colored.



Je ne me sentais pas bien aujourd'hui, donc je n'étais pas prêt à cuisiner quoi que ce soit. Heureusement pour moi, j'avais de la soupe surgelée à portée de main pour me faire traverser ma maladie! Voici la recette - de Joy of Cooking:

Ingrédients
huile d'olive
3 carottes
céleri
1 oignon
3 gousses d'ail
400 g lentilles séchées
5-6 tomates
1 g thym séché
2 L d'eau
1 bouquet de bette à carde, de chou frisé ou d'épinards
vinaigre balsamique, sel, et poivre noir (au goût)

Préparation
1. Épluchez et coupez les carottes. Coupez le céleri, l'oignon, les tomates, et l'ail.
2. Faites sauter les carottes, le céleri, l'oignon et l'ail dans l'huile d'olive, dans une casserole.
3. Incorporer les lentilles, les tomates et le thym.
4. Ajouter l'eau et faire bouillir la soupe.
5. Couvrir le pot et laisser mijoter jusqu'à ce que les lentilles soient tendres. Cela devrait prendre 30-45 minutes.
6. Hacher les légumes et les mélanger dans la soupe avec le vinaigre balsamique, le sel et le poivre noir.
7. Continuez à faire cuire la soupe jusqu'à ce que les légumes soient tendres et colorés.


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