Fondue Savoyarde



I had this particular fondue for the first time at Hope and Delphine’s first apartment in Paris when I came to visit them in 2007. It makes one fondue pot and it's extremely good.

Ingredients
2 cups emmanthaler cheese
2 cups comte or gruyere cheese
1 cup beaufort cheese
1 clove of garlic
pepper
cornflour
4 cups of white wine
1 glass of kirsch
bread

Directions
1. Grate the cheese or cut it into fine strips.
2. Rub the garlic on the insides of the pot.
3. Pour the white wine into the pot, bring the pot to a boil, and add all the cheese.
4. Stir the fondue continuously.
5. Pepper abundantly.
6. Thin the cornflour with a glass of kirsch, add it to the pot, and mix well to bring the fondue to one consistency.
7. Cut the bread in cubes.
8. Serve the fondue.



J'avais cette fondue particulière pour la première fois au premier appartement de Hope et Delphine à Paris quand je suis venu pour les visiter en 2007. Il fait un pot de fondue et c'est extrêmement bon.

Ingrédients
500 grammes emmanthaler
500 grammes comte/gruyere
200 grammes beaufort
1 caïeu
poivre
farine de mais
1 litre de vin blanc
1 verre de kirsch
pain

Directions
1. Râper le fromage ou couper-le dans les bandes parfaites.
2. Frotter l'ail sur les intérieur du pot.
3. Verser du vin blanc dans le pot, apportez le pot à un furoncle et ajoutez tout le fromage.
4. Remuer la fondue constamment.
5. Ajouter le poivre.
6. Mélanger la farine de mais avec le kirsch, ajoutez la mixture au pot et remuez-le bien pour apporter la fondue à une consistance.
7. Couper du pain dans les cubes.
8. Servir la fondue.

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