Mushroom Patties / Galettes de Champignons



Ingredients
3 tbsp butter
2 shallots, peeled and finely chopped
1 c mushrooms, finely chopped
3 tbsp all-purpose flour
2/3 c milk
2/3 c fresh bread crumbs
1 tsp each chopped fresh parsley and thyme
1 egg, beaten
salt and pepper
dry bread crumbs for coating
oil for frying
2 tbsp dry vermouth or white wine
1 1/2 c heavy cream
2 tbsp green peppercorns in brine, drained
1/2 sweet red pepper, seeded and diced

Directions
1. Melt half the butter in a skillet and stir in 1 shallot and the mushrooms.
2. Sauté for 5 minutes or until softened.
3. Stir in 2 tbsp of the flour and cook for 1 minute.
4. Remove from the heat and gradually beat in the milk.
5. Return to the heat and cook until thickened.
6. Stir in the bread crumbs, parsley, thyme, and half the egg.
7. Season and mix to form a thick paste.
8. Add extra bread crumbs if it is too thin, and chill well.
9. Divide into 12 and shape into small ovals with lightly floured hands.
10. Dip in the remaining egg and coat in dry bread crumbs.
11. Shallow fry for 3 minutes on each side until golden.
12. Meanwhile, heat the remaining fat and shallot in a pan until softened.
13. Stir in the remaining flour, whisk in the vermouth or wine, and the cream.
14. Season to taste.
15. Cook until thickened slightly.
16. Stir in the peppercorns and red pepper and cook for 1 minute.
17. Serve with a little sauce poured over them.



Ingrédients
45 g de beurre 
2 échalotes, pelées et hachées finement 
80 g champignons hachés finement 
25 g farine
160 ml lait 
40 g chapelure sèche et plus pour enrobage
1 g persil frais
2 g thym frais
1 oeuf, battu 
sel et poivre 
huile
30 ml vermouth sec ou de vin blanc
360 ml crème épaisse 
25 g grains de poivre vert en saumure, égouttés 
1/2 poivron rouge, épépiné et coupé en dés 

Préparation
1. Faites fondre la moitié du beurre dans une poêle et incorporez 1 échalote et les champignons. 
2. Faire sauter pendant 5 minutes ou jusqu'à ce qu'ils soient ramollis. 
3. Incorporer 2 cuillères à soupe de farine et cuire pendant 1 minute. 
4. Retirer du feu et battre progressivement le lait. 
5. Remettre sur le feu et laisser cuire jusqu'à épaississement. 
6. Incorporer les miettes de pain, le persil, le thym et la moitié de l'œuf. 
7. Assaisonnez et mélangez pour former une pâte épaisse. 
8. Ajouter de la chapelure supplémentaire si elle est trop fine et bien refroidir. 
9. Divisez en 12 et formez de petits ovales avec des mains légèrement farinées. 
10. Tremper l'œuf restant et l'enrober de chapelure sèche. 
11. Faire frire 3 minutes de chaque côté jusqu'à ce qu'elles soient dorées. 
12. Pendant ce temps, faites chauffer la graisse et l'échalote restantes dans une poêle jusqu'à ce qu'elles soient ramollies.  
13. Incorporer la farine restante, fouetter le vermouth ou le vin et la crème.  
14. Assaisonner au goût. 
15. Cuire jusqu'à épaississement léger. 
16. Incorporer les grains de poivre et le poivron rouge et laisser cuire 1 minute. 
17. Servir avec un peu de sauce.

Comments

Popular Posts