Channa Masala



Ingredients
vegetable oil
2 medium onions, peeled and minced
1 clove garlic, peeled and minced
1 tablespoon coriander
2 teaspoons cumin
1/2 teaspoon cayenne pepper
1 teaspoon turmeric
6 tablespoons chopped tomatoes
about a cup of water
4 cups cooked chickpeas
2 teaspoons paprika
1 teaspoon garam masala
pinch of salt
squirt of lemon juice
1 fresh, hot green chili pepper, minced (I used a jalapeño)
2 teaspoons grated fresh ginger

Directions
1. Sauté the onions and garlic in the oil over medium heat until they are browned (3-5 minutes).
2. Turn the heat down to medium-low, add the coriander, cumin, cayenne and turmeric, and stir them for a few seconds.
3. Add the tomatoes and cook them until they are lightly browned.
4. Add chickpeas and the water and stir some more.
5. Add the paprika, garam masala, salt and lemon juice, then cover and cook everything for 10 minutes.
6. Remove the cover and add the minced chili and ginger, then stir and cook everything without the cover for another 30 seconds or so.




Ingrédients
huile végétale
2 oignons moyens (épluché et haché)
1 gousse d'ail (épluché et haché)
15 ml coriandre
10 ml cumin
pincement de poivre de cayenne
5 ml curcuma
90 ml tomates, coupé
environ 240 ml d'eau
0.95 L pois chiches, cuits
10 ml paprika
5 ml garam masala
pincement de sel
goutte de jus citron
1 poivre au chili vert frais, chaud, haché (j'ai utilisé un jalapeño)
10 ml gingembre, râpé

Préparation
1. Faites sauter les oignons et l'ail dans l'huile à feu moyenne jusqu'à ce qu'ils soient dorés (3-5 minutes).
2. Baissez le feu à moyen-doux, ajoutez la coriandre, le cumin, le cayenne et le curcuma, et remuez-les pendant quelques secondes.
3. Ajouter les tomates et les faire cuire jusqu'à ce qu'elles soient légèrement dorées.
4. Ajouter les pois chiches et l'eau et en remuer un peu plus.
5. Ajouter le paprika, le garam masala, le sel, et le jus de citron, puis couvrir et laisser cuire 10 minutes.
6. Retirer le couvercle et ajoutez le piment haché et le gingembre, puis remuez et faites cuire tout sans couvercle pendant encore 30 secondes.


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