Cassoulet


This fabulous vegan cassoulet is adapted from "Moosewood Restaurant Low-Fat Favorites," by Moosewood Collective members. This dish reheats really well if you have leftovers.

Ingredients
olive oil
6 garlic cloves, minced
1-2 onions, chopped
1/2 teaspoon dried thyme
3 bay leaves
1/2 teaspoon dried marjoram
1 teaspoon rosemary (you can use fresh or dried)
1/2 cup red wine
3-4 carrots, chopped
2-3 ribs of celery, chopped
1-2 potatoes, chopped
3 tomatoes, chopped
1 tablespoon molasses
1 tablespoon mustard
2 cups cooked kidney beans
2 cups cooked cannellini beans
salt and pepper to taste

Directions
1. Preheat oven to 350°F.
2. Sauté the garlic, onions, thyme, bay leaves, marjoram, and rosemary in the olive oil.
3. Add in the wine, cover the pan, and simmer everything until the onions are soft. This should take you about 5 minutes.
4. Stir in carrots, celery, potatoes, and tomatoes, then put the cover back on and let everything simmer for another 10 minutes or so.
5. Add in the molasses, mustard, and both kinds of beans. Return the heat to a simmer until the beans are warmed through.
6. Add salt and pepper to taste.
7. Transfer everything to a greased (I use olive oil for this) casserole dish.
8. Cover the casserole dish and bake it for about 45 minutes.


Ce végétalien cassoulet est adapté des "Moosewood Restaurant Low-Fat Favorites," par les membres Collectifs Moosewood. Ce plat réchauffe vraiment bien si vous avez des restes.

Ingrédients
huile d'olive
6 clous de girofle d'ail, hachés
1-2 oignons, coupés
1 g de thym séché
3 feuilles de laurier
1 g de marjolaine séchée
2 g de romarin (vous pouvez utiliser frais ou séché)
Vin rouge de 120 millilitres
3-4 carottes, hachées
2-3 côtes de céleri, hachées
1-2 pommes de terre, hachées
3 tomates, hachées
20 g mélasse
16 g moutarde
570 g haricots rouges cuits
570 g haricots cannellini cuits
sel et poivre, au goût

Directions
1. Préchauffer le four à 180°C.
2. Faire revenir l'ail, les oignons, le thym, les feuilles de laurier, la marjolaine, et le romarin dans l'huile d'olive.
3. Ajouter le vin, couvrir la poêle et laisser mijoter jusqu'à ce que les oignons soient tendres. Cela devrait vous prendre environ 5 minutes.
4. Incorporer les carottes, le céleri, les pommes de terre et les tomates, puis remettre le couvercle et laisser mijoter pendant encore 10 minutes.
5. Ajouter la mélasse, la moutarde et les deux sortes de haricots. Remettre le feu à feu doux jusqu'à ce que les fèves soient bien réchauffées.
6. Ajouter du sel et du poivre au goût.
7. Transférer le tout dans un plat à gratin graissé (j'utilise de l'huile d'olive pour cela).
8. Couvrir la cocotte et cuire au four pendant environ 45 minutes.

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